20 års med saksen fejres med 2 udstillinger og 5 workshops i Japan

I år er det 20 år siden, jeg satte saksen til papiret for første gang. Utallige timer er gået med at sidde for mig selv og klippe og med at udvikle forskellige papirklipuniverser.

Det har været dejligt at kunne finde ro og hygge i noget så simpelt som at sætte saksen til papiret. Men endnu bedre har det været at møde en masse mennesker gennem mine projekter og workshops i ind- og udland.

Sidst jeg var ude at rejse, var da jeg var i USA i 2019. Der var flere rejser i kalenderen dengang, men så kom corona og satte verden på pause – slut med at rejse ud med saksen.

Det førte til gengæld til, at jeg begyndte at lave online workshops med amerikanske og japanske deltagere. Det er ikke som at holde en fysisk workshop. Det er noget helt andet, som jeg egentlig synes fungerer fint på sin egen måde. Det er blevet til 40 online workshops over de seneste fire år med amerikanske og japanske deltagere.

Men nu er det tid til at rejse igen.

Til efteråret venter to udstillinger i Funabashi, Japan, og jeg rejser selv derover for at holde fem papirklip-workshops.
Ved udstillingerne vil det japanske publikum kunne opleve klip fra de papirklip-universer, jeg har skabt gennem årene.

For nylig sendte jeg en kasse til Japan med de 57 papirklip, som skal bruges til de to udstillinger.

Udstilinger og workshops arrangeres i samarbejde med Andersen Park i Funabashi.

Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Japan igen 🙂

Den danske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen laver 2 udstillinger og 5 workshops i Japan i efteråret 2024